SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Frösö IF
Skidor

Frösö IF Skidor

 

Varmt välkomna till vår verksamhet säsongen 2023/2024!
 

Frösö IF:s skidsektion bedriver verksamhet för barn och ungdomar från 4 år och uppåt. För de yngre barnen (4-7 år gamla) finns Barnskidskolan vilken kör januari-mars. Träningsgrupperna vänder sig till barn och ungdomar från 7 år och uppåt. 

 

Träningsgrupperna är:

Röd grupp - födda 2010 och tidigare

Rosa grupp - födda 2011-2012

Blå grupp - födda 2013-2014

Grön grupp - födda 2015-2016

 

Vår huvudträningsdag är måndagar (alla) och torsdagar (röd, rosa och blå grupp). Tiderna är 18-19 på måndagar och 18-19:15 på torsdagar. Frågor när det gäller verksamheten besvaras av ledarna i respektive grupp.

 

Höstens barmarksträning utgår från Länsförsäkringar AC (Lövsta). 

När snön har kommit tränar vi på Östersund Skidstadion (ÖSK) fram till årsskiftet. Efter nyår är ambitionen att vi på måndagarna ska kunna träna på Lövsta/Skidleken medan torsdagarna blir fortsatt på skidstadion. 

På jämna veckor tränar vi skate för röd, rosa och blå grupp. På ojämna veckor åker dessa grupper klassiskt. Vi kallar det OK-regeln, dvs Ojämnt Klassiskt.

För grön grupp så är det alltid bara skidträning, inga teknikspecifika övningar för olika skidstilar.

Vi har en köldgräns på -15 för att bedriva träning. Det vill säga är det kallare än -15 grader har vi ingen träning, beslut fattas vid lunch den aktuella dagen och grupperna meddelas via mailutskick om det blir inställt.

 

Vill ditt barn vara med i någon av våra träningsgrupper och inte har varit med tidigare? Maila då era uppgifter till kansliet (frosoif@frosoif.se) med kopia till Anna Grundqvist (annagrundqvist@gmail.com) så ser vi till att ni får alla kommande utskick om vad som är på gång i skidsektionen.  

 

Vi ser gärna att föräldrar byter om och deltar aktivt på våra träningar! Det underlättar för oss ledare och ni får själva ett träningspass på köpet!

 

För den som vill vara med och tävla finns flera tävlingar att välja på. Hur det fungerar och hur man anmäler sig beskrivs under tävlingar. Vilka tävlingar man kan välja på finns i Tävlingskalendern

 

Vålådalsläger trots allt...
2020-03-30 14:30
I år var det många funderingar kring genomförandet av vårt traditionella familjeläger i Vålådalen utifrån den utmanande och oförutsägbara situationen kring coronavirusets framfart. Efter många avvägningar och anpassningar av upplägget tog vi ändå beslutet att genomföra lägret. 

Det blev en väldigt uppskattad och härlig helg med skidåkning för hela familjen, precis som det brukar vara. Även om vi strök alla inomhussammankomster kunde vi ändå umgås med andra familjer och lära känna dem som vi tidigare inte hade så bra koll på. 

Våra fantastiska ledare planerade och ledde tre olika träningspass som bjöd på både skicross med skateskidor, klassiskt långpass ovanför trädgränsen i vårsolen, samt en jättespännande och fartfylld skidorientering där ära och berömmelse stod på spel... Det var idel nöjda och glada barn, ungdomar och föräldrar som förenades i skidglädje och massor av frisk härlig fjälluft – båda något som vi känner att vi behöver extra mycket av i dessa ovissa tider.
 
Vi som deltog tankar ner den här fina helgen i våra sinnen och kroppar och lagrar den för att leva på under en oförutsägbar vår som ligger framför oss. Det vi vet är att vi självklart ser fram emot nästa års familjeläger i Vålådalen redan nu, och då tänker vi oss att vi kan planera fritt från eländiga virus och hygienrestriktioner...
 
Stort stort tack till alla som på olika sätt bidrog till att skapa den härliga och familjär atmosfär som lägret gav oss alla!
Lyckade skidtävlingar på NUS
2020-02-25 11:45

Frösö IF skidor stod som arrangör för längdtävlingarna under Nordiska Ungdomsspelen 22-23 februari. Det blev god uppslutning bland de tävlande, och särskilt stafetterna på söndagen verkar ha lockat extra många åkare. Jätteroligt att se att det var många Frösöåkare som drog på sig tävlingsdressarna och att arrangemanget flöt på bra tack vare alla frivilliga insatser från föräldrarna i sektionen.


Stort tack till alla inblandade!

Kommunskidan 5/2 på Lövsta
2020-02-03 14:23

På onsdag den 5/2 är det kommunskidan på Lövsta.

Start mellan kl 18:30 - 19:30.

Klasser och banlängder som passar alla.

Pris 20 kr och anmälan görs på plats (betala helst med swisch men kontant funkar också)

Läs mer om kommunskidan på

http://www.brunfloif.se/Kommunskidan2020/


Träning på ÖSK pga snöbrist
2020-01-12 07:37

Hej skidåkare,


På grund av snöbrist fortsätter vi träningen på ÖSK för samtliga ungdomsgrupper(grön-röd) tillsvidare.

Järpens skidspel
2019-12-28 21:30
Jaktstart i H11
Säsongens första skidtävling! Runt 250 barn och ungdomar deltog i dagens jaktstart i Järpen. Flera av dessa representerade Frösö IF. För några var det tävlingspremiär och andra hade varit med flera år tidigare. De yngsta åkte en egen bana med bågar och hinder. De äldre körde en teknisk bana i fristil, följt av klassisk åkning i kuperad terräng. Temperaturen höll sig runt lättvallade 8-10 minusgrader, vilket vallateamen tackade för. Flera frösöåkare hade också turen med sig och vann utlottningspriser. 

I morgon är det dags för stafett i Järpen, där två personer per lag kör två sträckor var (klassiskt + fristil). Heja på alla som ska vara med då!
Nyheter från våra grupper
Barnskidskolan, 23/10 11:21 
Barnskidskolan, 14/01 19:24 
Barnskidskolan, 09/12 19:17 
Barnskidskolan, 14/11 20:40 
Nyheter från föreningen
 
Facebook
Sponsorer