Frösö IF Skidor

Varmt välkomna till vår verksamhet säsongen 2019/2020!

Vi har nu startat upp vinterns snöträningar och vi träffas måndagar kl 18 på ÖSK skidstadion. För de äldre barnen (födda 2010 eller tidigare) kör vi även träningar på på ÖSK på torsdagar kl 18. Mer info om detta finns under "Nyheter".

Frösö IF:s skidsektion bedriver verksamhet för barn och ungdomar från 4 år och uppåt. För de yngre barnen (4-7 år gamla) finns Barnskidskolan. Träningsgrupperna vänder sig till barn och ungdomar från 7 år och uppåt.

Röd grupp - födda 2007 och tidigare

Rosa grupp - födda 2008

Blå grupp - födda 2009-2010

Grön grupp - födda 2011-2012

Vår huvudträningsdag är måndagar (alla) och torsdagar (röd,rosa och blå grupp). Tiderna är 18-19 på måndagar och 18-19:15 på torsdagar. Frågor när det gäller verksamheten besvaras av ledarna i respektive grupp.

Höstens barmarksträning utgår från Lövsta AC. När snön har kommit tränar vi på ÖSK Skidstadion fram till årsskiftet. Efter nyår är ambitionen att vi på måndagarna ska kunna träna på Lövsta/Skidleken medan torsdagarna blir fortsatt på ÖSK.

Vi ser gärna att föräldrar byter om och deltar aktivt på våra träningar! Det underlättar för oss ledare och ni får själva ett träningspass på köpet!

För den som vill vara med och tävla finns flera tävlingar att välja på. Hur det fungerar och hur man anmäler sig beskrivs under tävlingar. Vilka tävlingar man kan välja på finns i Tävlingskalendern

Träning under skidskyttetävlingarna
2019-10-28 07:37

Hej skidåkare,

Nu är det avstängt kring skidstadion den kommande tiden. Det innebär att vi träffas vid "Torget" dvs spårkorsningen ovanför Arctura för våra träningar. Vi kommer att köra på precis som vanligt kl 18 på måndagar och torsdagar. Det kan vara lite lurigt med parkering om det är så att det pågår tävlingar. Förutom vid Arctura så går det att parkera vid Solliden och bussgatan högst uppe på Eriksbergsvägen. Nu hoppas vi på lite mer snö så att hela 3 km-slingan blir åkbar.

Vi ses i spåret!

Full fart på barmarksträningarna
2019-10-06 08:55
Träningsgruppernas barmarksträningar är i full gång nu, och det är massor av energi och spring i benen på alla barn och ungdomar nere på Lövsta aktivitetscenter varje måndag kl. 18-19.

Nu när fotbollssäsongen är slut för många av Frösö IFs lag fyller det på med sugna skidåkare i grupperna, vilket är jättekul! Som vanligt är det olika övningar som passar respektive grupps nivå, med både kondition och styrka i alla väder.

Den 30 september hälsade de tre “proffstränarna” Alfred, Hugo och Julia på i blå, rosa och röd grupp. De ska delta vid ett antal träningspass den här säsongen, både på barmark och på snö, för att komplettera de ordinarie tränarna i de här grupperna. Det blir ett roligt och spännande inslag med elitsatsande lite äldre ungdomar som kan inspirera våra åkare och tränare.
Barmarksträningen 2019
2019-08-31 14:50

Vi tänkte dra igång med barmarksträning på måndagar med start den 16 september kl 18-19. Vi träffas på Lövsta IP (vid kortsidan.av 11-mannaplanen) Tanken är att vi kör lite stavgång, hinderbanor, stafetter och annat kul för att komma bra förberedda inför snösäsongen. Naturligtvis är föräldrar välkomna att delta i träningen. Det krävs ingen föranmälan utan det är bara att komma.

Utrustning: Tag med ett par stavar, reflexväst och en enklare pannlampa(iaf när vi kommer in i oktober). För de minsta är det inte så viktigt med stavar då de kanske bara används ibland.

På torsdagarna med start 19 september kl 18 erbjuds rullskidträning på ÖSK. Samling nere på skidstadion. Denna aktivitet riktar sig till de som är födda 2010 och äldre.

Är du en förälder som känner att du gärna skulle vilja hjälp till i en träningsgrupp så är du varmt välkommen att höra av dig. Har ni frågor om ungdomsträningen är det bara att ni hör av er till Daniel Lewandowski dan_lewan@hotmail.com 0703104443.

Vill familjen ut och fjällvandra, men ni saknar tält?
2019-08-19 09:30
Aktiva medlemmar i Frösö IF:s skidsektion har möjlighet att kostnadsfritt låna sektionens fina fjälltält, ett Hilleberg Nallo GT för 3 personer. Tältet har vunnits till sektionen vid en tävling för ledare och föräldrar från olika skidföreningar.

Lånetid: max 1 vecka
Tältet återlämnas rengjort, torrt och ihoprullat i sitt fodral komplett med tillbehör.

För bokning, kontakta Anna Nygård (anna.h.nygard@gmail.com, 0703-009800).
Verksamhetsplan 2019
2019-06-02 08:00

Skidsektionens verksamhetsplan för år 2019 kan du läsa här.

Nyheter från våra grupper
Barnskidskolan, 14/11 20:40