Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nordiska Ungdomsspelen
Nordiska Ungdomsspelen (NUS) är en idrottsfest för tjejer och killar mellan 9-16 år med två tävlingsdagar i 11 olika sporter: längskidåkning, skidskytte, skidorientering, slalom, ski-cross, konståkning, friidrott, ishockey för tjejer, brasiliansk Jiu Jitsu, tennis och curling.

Frösö IF arrangerar tävlingarna i längdskidåkning. Efter två år på Östersunds skidstadion flyttade vi 2019 tävlingarna till vår egen idrottsplats Länsförsäkringar Aktivitetscenter i Lövsta, Frösön. Det fungerade så bra att vi fortsätter att köra tävlingarna på Lövsta 22-23 februari, 2020. Tävlingen är öppen för idrottare med funktionsnedsättning i samverkan med Jämtland Härjedalens parasportförbund.

Men snön då, tänker ni. Finns det snö på Lövsta? Njae, just nu ser det lite lagom bra ut efter sommarvärmen häromdagen. Som de skidälskare vi är hoppas vi på mängder med snö men vi kommer att ta ett beslut i början av februari om vi behöver flytta tävlingarna till Östersunds skidstadion. Anledningen till att vi måste bestämma oss tidigt är att vi i så fall måste samsas om tid och utrymme med NUS skidskyttar vilket kräver lite planering för oss alla.

  • Inbjudan finns mer information och i SSFs tävlingskalender kan du anmäla dig till tävlingarna.
  • Ås IF har mer information om NUS City sprint på fredag. Observera även att den tävlingen är separat upplagd i Tävlingskalendern.
  • Nordiska Ungdomsspelens hemsida hittar du mer information om alla tävlingar och allt roligt som händer runtomkring.
  • Party på kvällen! Glöm inte bort att anmäla er senast 16 februari om ni vill äta. Ska ni inte äta behövs ingen föranmälan.

Välkomna!
 
Facebook
Instagram