Tävlingar

Vi hoppas att så många som möjligt av våra skidåkare vill vara med på någon eller några tävlingar under vintern. Vilka tävlingar som finns att välja på ser du i Tävlingskalendern, där du också anmäler dig. Där hittar du också inbjudan med exakta uppgifter om tävlingen. Till de flesta tävlingar krävs anmälan ca 1 vecka i förväg.

Alla barn och ungdomar kan delta på dessa tävlingar, men klasser med tidtagning finns från 9 års (födda 2010) ålder. Yngre barn tävlar utan tidtagning. Vissa tävlingar avgörs i klassisk stil, medan andra är i fri stil. Sträckorna man åker brukar vara från ca 1 km för de yngsta upp till 5 km för de äldsta ungdomarna. Alla som deltar vid tävlingarna brukar få pris, oftast i form av en pokal eller en medalj.

Under säsongen kommer vi att propagera lite extra för några tävlingar där vi hoppas att deltagarantalet från klubben blir högt. Vid dessa tävlingar finns det alltid ledare att vara på plats, Frösö IF:s flagga finns med och det finns möjlighet att få hjälp att valla på tävlingsplatsen.

I de fall som tävlingen är en stafett är föreningens policy att ingen toppning sker, utan lagen lottas ihop.

Frösö IF betalar anmälningsavgiften för de barn och ungdomar till och med 16 år som vill tävla.

Föreningen har ett antal tävlingsdräkter att låna ut för den som önskar. Hör av dig till Camilla Hamberg om du vill låna en tävlingsdräkt.

Så här gör du för att anmäla dig i tävlingskalendern:

• Leta upp tävlingen du vill anmäla dig till (du kan filtrera sökningen och t ex välja att bara visa tävlingar i Jämtland-Härjedalen).
  • Klicka på länken för den tävling du vill anmäla dig till. Du får nu upp en informationssida om den aktuella tävlingen. Här brukar du kunna hitta inbjudan, samt så småningom även startlista och resultatlista. Mitt på sidan finns en liten ruta "Till anmälan", klicka på denna ruta.
  • Leta upp ditt namn i listan över medlemmar. Markera namnet och välj "fortsätt". (Om du ej finns med i listan, hör av dig till Frösö IF:s kansli)
  • Välj den klass du ska anmäla dig i och välj sedan fortsätt. Du är nu anmäld till tävlingen.

Fram till sista anmälningsdag går det bra att avanmäla sig om du ångrar dig. Du går då tillväga på samma sätt och kan i sista steget välja att avanmäla dig.

Tävlingsadministration

Klubbens tävlingsadministratör loggar in till SSF TA via IdrottOnline.