Bli medlem i Frösö IF
Välkommen!
Välkommen till Frösö IF!

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!

Klicka här om du vill se våra kommande och spelade matcher.
Frösö IF:s fotbollsskola 2020
2020-04-09 10:49

Nu är de dags för Frösö IF:s fotbollsskola 2020

Den kommer pågå under v 26 måndag till fredag 22-26 juni för flickor och pojkar födda 2011-2014

Alla födda 2013-2014 kör ett pass mellan 09:00-11:00

Anmälningsavgift för dessa åldrar är 400:-

De som är födda 2011-2012 kör två pass. 09:00-11:00 och sen 11:30 - 13:30 mellan passen finns tid för ett litet mellanmål.                                                                                 Anmälningsavgift för dessa är 550:-

Vi håller till på tre olika arenor på Frösön Vallaskolan, Länsförsäkringars aktivitetscenter (Lövsta IP) och Arnljotskolan.Valet gör ni i eran anmäla.

Anmälan senast: 5 juni

Info från Storsjöcupen
2020-03-25 15:55

Med anledning av COVID 19 har styrelsen för Storsjöcupen beslutat att förlänga möjligheten till betalning av Deltagaravgiften till den 22:a Maj.

Styrelsen kommer den 15:e Maj att fatta beslut om definitivt genomförande av Storsjöcupen 2020.

Oavsett när man betalat in deltagaravgiften väljer vi att återbetala denna till alla om cupen inte alls går att genomföra.

Gällande Anmälningsavgifterna har styrelsen beslutat att inte återbetala dessa (force majeure). Detta ber vi om förståelse för då vi måste se till hela cupens bästa.

Alla inom cupen, oavsett titel arbetar just nu allt vad vi kan för att ett genomförande enligt plan ska vara möjligt. Detta gör vi självklart med en lyhördhet och aktsamhet för rådande bestämmelser och rekommendationer.

Arbetsbelastningen på vår kanslipersonal är således hög, så vi ber om er förståelse att avvakta med frågor som inte är av tidsnöd.

Tackar på förhand och ser fram emot att möta er i sommar.

Teres Gärdin, Ordförande Storsjöcupen.

Frösö IF info om Corona Uppdaterad 2020-03-28
2020-03-12 13:50

Uppdaterad 2020-03-28

Information från Frösö IF gällande Covid-19

Situationen med Covid19-viruset är aktuell för oss alla och det är fortsatt svårt att bedöma olika situationer för träning och tävling i föreningsmiljö. För att få en enhetlig hantering inom Frösö IF kommer här några riktlinjer, i syfte att begränsa risken för smittspridning.

Regeringen har den 27 mars 2020, efter förslag från Folkhälsomyndigheten, beslutat att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 deltagare förbjuds. Förbudet, som träder i kraft den 29 mars 2020, gäller hela landet och tills vidare. Frösö IF följer noga de rekommendationer som kommer, dels från Folkhälsomyndigheten men även SvFF och Riksidrottsförbundet.

Såhär skriver Rf: ”För idrotten innebär regeringens beslut, i stort, att alla tävlingar och uppvisningar som samlar 50 eller fler personer på samma plats vid samma tidpunkt är förbjudna. Förbudet gäller däremot inte träningsverksamhet i en förening, för dess medlemmar. Men fortsatt gäller att föreningen ska göra en noggrann riskbedömning och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för idrott.”

Enligt Polismyndigheten ska i begreppet ”deltagare” inräknas publik, men däremot inte spelare, ledare, funktionärer, ordningsvakter eller annan personal som tjänstgör på uppdrag av arrangören.

Utifrån gällande rekommendationer, anser vi att vi kan fortsätta med vår verksamhet och inte ställa in träningar eller matcher i närmiljö, utan fortsätta skapa aktiviteter och rörelsemöjligheter för barn- och ungdomar.
Vi uppmanar dock fortsatt lag, ledare och aktiva att inte genomföra längre resor för träning- eller tävlingsaktivitet (utanför länsgränsen) tills vidare. Här får dock ansvariga göra en riskbedömning från fall till fall utifrån gällande rekommendationer.

Vidare rekommenderar vi att vi alla följer råd från Folkhälsomyndigheten vid träning och tävling (och även annars) och är uppmärksam på om du får symtom.

Skydda dig och andra från smittspridning:
Det bästa sättet att skydda dig och andra mot att bli sjuk är att undvika nära kontakt med sjuka människor. Folkhälsomyndigheten ger några allmänna råd för att undvika smitta:

Tvätta händerna ofta
Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder.
Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Hosta och nys i armvecket
När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

Undvik att röra ögon, näsa och mun
Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

Stanna hemma när du är sjuk
Stanna hemma när du är sjuk. På så sätt undviker du att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Använd handsprit
Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan du använda handsprit med minst 60 % alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.

Idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men vissa försiktighetsåtgärder bör vidtas för att minska risken för spridning av covid-19. Träning utomhus är att föredra.

Frösö Sportstuga
2014-10-01 13:09