SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Frösö If F09 Queens!

Träningstider inomhus
2021-01-14 21:44
Fram till vecka 14 tränar vi nedan tider:

Inomhus Östbergsskolan 
Onsdagar 18.30 - 20.00 (samling 18.30 klädd för utomhusträning)

Inomhus Frösö Park
Söndagar 18.00 - 19.15 (samling 17.55)

Välkomna!

Ledarna
Vi önskar er alla ett Gott Nytt År!
2020-12-27 21:38
Vi önskar alla våra supporters ett riktigt Gott Nytt År 2021 och hoppas vi alla kan ses igen på matcherna kommande säsong! Vi saknar er allihop! Tills dess - Håll ut och håll avstånd. 
Höstsäsongen är igång!
2020-08-27 20:40
Nu är vi igång med höstsäsongen. 

Vi tränar på Tisdagar 17.45-19.15 samt Torsdagar 16.45 - 18.00 samt att vi lägger in lördagspass när veckoträningarna försvinner för matcher.
Så håll koll på kalendern!

Där samt i appen Min fotboll har ni allt om våra kommande matcher.

Välkomna!

Info från Frösö IF om nya riktlinjer för publik
2020-08-27 20:34Välkommen till Frösö IF och Länsförsäkringar AC


Den 12 augusti uppdaterade SvFF:s sina riktlinjer gällande publik. I väntan på besked från regeringen gällande omprövning av begränsning av offentliga tillställningar med mer än 50 deltagare, har SvFF valt att justera den tidigare gällande rekommendationen till svensk fotboll att genomföra alla matcher utan publik - till att medge publik upp till taket 50 personer, detta så länge som övriga föreskrifter och rekommendationer kring smittspridning och social distansering kan upprätthållas

 

Med ovan som grund har vi i Frösö IF Fotboll tagit beslut om att tillåta publik upp till 50 personer på Länsförsäkringar AC (LAC) vid matcharrangemang.

 

För allas vår hälsa och för att ovan beslut ska fungera enligt givna regler och riktlinjer krävs att vi alla samarbetar kring matcherna och att vi tillsammans - publik, ledare och spelare, domare och funktionärer - agerar med ett stort sunt förnuft och vilja att detta ska bli bra för så många som möjligt. Vi är ännu i en pandemi och allas vårt fokus bör fortsatt vara att minska smittspridningen.

 

Notera att detta gäller matcharrangemang och att maxantalet för publik gäller för samtliga tre konstgräsplaner tillsammans vid samma tillfälle. Alltså inte 50 personer/fotbollsplan. (Lövsta gräsplan bedömer vi som en egen idrottsplats – då Frösö IF inte driftar densamma). Vi undanber oss fortsatt publik på lagens träningar. Detta helt enkelt för att vi ska kunna ha publik på matcherna och prioritera dessa.

 

För att vi tillsammans ska följa SvFF riktlinjer som möjliggör publik upp till 50 personer gäller:


§  Oavsett om man är spelare, ledare, domare, funktionär eller publik – är man sjuk – stannar man hemma!


§  De som är 70 år eller äldre, eller annars tillhör en riskgrupp, bör inte besöka matchen.


§  Vi uppmanar till en begränsning om 1 publik / spelare

Vid svar på kallelse till match i Sportadmin – noteras samtidigt av spelaren vem som kommer närvara - genom att lämna en kommentar i kallelsen. På detta sätt får ledarna och vi ett förhandsbesked om förväntad publik.

Gällande hemmamatcher för våra representationslag Dam div 3 och Herr Div 3 – vänligen följ deras egna forum för mer info inför match.

Obs att det fortsatt är möjligt att sända matcher via Min Fotboll.


§  Det kommer att tydliggöras på LAC vart du som publik får stå/sitta och vart lagen får vara. Vänligen respektera dessa markeringar. Vår bedömning utifrån hur anläggningen är utformad, är att ingen ska behöva stå närmare varandra än 1,5 m (om man inte vill och tillhör samma familj/sällskap).


§  Vid hemmamatch ska varje lag utse en publikvärd - som ska hålla uppsikt över publiken och har rätt å arrangörens vägnar att avvisa besökare om antalet övergår 50 eller om någon tydligt visar förkylningssymptom. Här blir då listan över anmälda 1 publik/spelare i kallelsen i Sportadmin vägledande. Spelas matcher på flera planer samtidigt, är det publikvärdarna i de olika hemmalagen som tillsammans gör en bedömning av läget och tar beslut om eventuell avvisning av publik. Rollen som publikvärd kan kännas svår, varför vi alla kring detta behöver hjälpas åt och vara lyhörda. I förråden kommer det finnas västar som ska bäras av publikvärdarna vid match. Kan lagen inte få fram någon publikvärd – ska matchen spelas utan publik.


§  Samtliga toaletter är upplåsta och goda möjligheter till handtvätt med tvål finns. Det är Östersunds kommun som sköter städningen på LAC. Skulle något saknas vänligen hjälp oss genom att felanmäla detta till kommunen.


§  Publik och besökare informeras om vad som gäller vid entréerna till området. Det Frösö-lag som är hemmalag informerar sina gäster i kallelse till match kring vad som gäller på LAC.


§  Fortsatt ingen fikaförsäljning på området.


§  Hjälp varandra vid träningar och matcher genom att hålla avstånd kring planerna. Vänligen ta samlingar före eller efter t.ex. träningar en bit ifrån planen så att nästa lag får utrymme.Visar det sig att ovan inte fungerar tillfredsställande eller att detta inte sköts på ett bra nog sätt kommer vi att revidera detta beslut och återgå till publikförbud likt under våren.

Alla måste även vara införstådda med att läget kan skifta snabbt – nya beslut från myndigheter kan komma, situationen kan både förvärras och förbättras.

 

Med önskan om en frisk och utvecklande fotbollshöst!

 

Styrelsen Frösö IF Fotboll
Varför ingen publik?
2020-06-08 21:41

(text från SvFF)

Förra veckan hävde regeringen och Folkhälsomyndigheten de reserestriktioner som hittills gällt under coronaepidemin. Det betyder att fotbollssäsongen kan börja för alla lag och föreningar från och med den 14 juni. Men SvFF rekommenderar även fortsättningsvis att ingen publik ska närvara under arrangemangen/matcherna.


Äntligen kan fotbollen – på alla nivåer – sparka igång igen. Den 14 juni är datumet när barn, ungdomar och vuxna från de lägsta divisionerna till Allsvenskan och OBOS Damallsvenskan efterlängtat får ta avspark och rulla igång serierna.


Men allt är fortfarande INTE som vanligt. Myndigheternas förbud, råd och rekommendationer ska fortfarande följas. Och det gäller alla, inte minst anhöriga och supportrar. Pandemin fortsätter att finnas mitt ibland oss i samhället och det är av stor vikt att fotbollen jobbar för att undvika smittspridning i största möjliga mån.

Rekommenderar alla föreningar att uppmana anhöriga och supportrar att inte komma som publik

Förbudet mot folksamlingar på över 50 personer kvarstår. Därför rekommenderar SvFF fortsatt starkt att alla föreningar uppmanar supportrar och familjer till spelare och ledare att INTE närvara som publik under matcherna som spelas.

Det gäller alla förutom personer som är direkt nödvändiga för att genomföra arrangemanget eller matchen. Och det gäller på alla nivåer – från de yngsta barnen till de professionella i högsta serierna.

Anledningarna till vår rekommendation är som följer:

  • Vi ska tillsammans hjälpa till att undvika all onödig trängsel och risk för smittspridning.
  • Solidaritet: det är lika för alla oavsett på vilken nivå man spelar eller var arrangemanget är/matchen spelas i landet.
  • Ett skydd för arrangören som står som ansvarig om överträdelser av antalet personer inträffar. Rekommendationen utesluter risken för att för många personer samlas kring en match och arrangörerna slipper svåra gränsdragningar och bedömningar. Ofta spelas exempelvis flera matcher, med olika arrangerande föreningar på samma anläggning, vilket kan innebära att svårhanterade situationer i förhållande till förbudet uppstår.

Vi alla längtar och ser fram emot att få ta del av fotbollen precis som vanligt, men eftersom läget fortfarande är allvarligt står rekommendationen från SvFF om ingen publik kvar.

Så snart som möjligt hoppas vi alla så klart på att alla idrottsplatser, ”vallar” och arenor ska kunna vara fyllda med både fotboll och publik igen.


www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/6/varfor-ingen-publik-pa-fotbollsmatcher/
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, LAC, 12/04 19:00
Träning, LAC, 14/04 19:00
Träning, LAC, 16/04 16:45
Träning, LAC, 19/04 19:00
Träning, LAC, 21/04 19:00
Träning, LAC, 23/04 16:45
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
Frösö IF, 25/03 15:55 
Frösö IF, 01/10 13:09 
 
Facebook
Instagram